در هنگام استفاده از سمعک به چه مواردی توجه کنیم؟
یکی از وسایلی که بر خلاف تصور به مراقب زیادی نیاز دارد سمعک می باشد، شاید شما و یا اطرافیانتان از این وسیله استفاده میکنید پس بهتر است نحوه صحیح استفاده و مراقبت از آن را بدانید زیرا در صورت استفاده نادرست ممکن است گوش شما آسیب ببیند و هم ممکن است سمعک خیلی زود خراب شود. پس در مطلب زیر همراه ما باشید و نحوه استفاده و مراقبت از سمعک را برای همیشه یاد بگیرید.
سمعک چیست؟
سمعک یکی وسیله الکترونیکی برای تقویت صدا و انتقال صدا به گوش می باشد. سمعک وظیفه کمک به گوش های آسیب دیده را از طریق تقویت صدای محیط دارد. خیلی از اشخاص بدون کمک سمعک نمیتوانند ارتباط خوبی با محیط برقرار کنند و ارتباط آنها بسیار محدود میگردد. دلیل این امر هم این است که بدن سمعک نمیتوانند آنطور که باید در گفتگو و فعالیت های اجتماعی شرکت کنند و با دیگران ارتباط برقرار کنند. وظیفه سمعک این است که صداهای وارد شده به گوش را دریافت کند، آنها را بر اساس میزان شنوایی فرد مصرف کننده تقویت کند و به صورت واضح آن را به گوش هدایت نماید. مشکلات شنوایی فرد به وسیله سمعک تا حدود زیادی حل میشود به شرطی که درست استفاده گردد و درست انتخاب شود.
چگونه از سمعک استفاده کنیم؟
یکی از شروط اصلی در استفاده از سمعک یادگیری نحوه استفاده درست از آن است؛ چرا که با استفاده نادرست هم گوش شما آسیب بیشتری می بیند و هم دستگاه خیلی زود از کار می افتد. برای استفاده درست از سمعک، ول کار باید دست های خود را بشویید، بعد از آن گوش را به آرامی به سمت بیرون هدایت کنید و قالب را در جهت کانال گوش فشار دهید و کمی بچرخانید. در آخر سمعک را پشت گوش خود جای دهید. یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنید این است که هر سمعک با مشخصات منحصر به فرد هر گوش طراحی شده است، یعنی سمعک گوش چپ شما متفاوت از گوش راست طراحی گردیده است. به همین خاطر بهتر است پیش از گذاشتن سمعک در گوش خود به علامت های مخصوص روی آن دقت بسیار کنید.نظافت قالب سمعک چگونه است؟
به علت حساس بودن دستگاه شنوایی، در نگهداری از سمعک باید دقت زیادی داشته باشید. جمع شدن موم، روغن و گرد و غباری که در داخل و اطراف گوش شما وجود دارد، ممکن است صداها را خفه کرده و در نهایت گیرنده سمعک را مسدود کند. همین امر سبب آسیب شدید به سمعک خواهد شد. برای نابودی این آلودگی ها، سمعک شما باید ابزار و وسایل زیر را داشته باشد:برس مخصوص
محافظ موم
سیم تمیزکننده سمعک
پارچه تمیز و خشک
زمان پک کردن سمعک، تمیز و خشک بودن دست ها از جزو نکات اساسی می باشد، زیرا میکروفونی که در سمعک وجود دارد فوق العاده ظریف بوده و خیلی راحت مسدود می شود. برای پیشگیری از کثیف شدن، خیس شدن و یا شکستن سمعک باید مراحل زیر را با دقت انجام دهید:
زمان قرار دادن و برداشتن سمعک، دست ها و گوش خود را حتما تمیز کنید.
نظلفت دستگاه به صورت روزانه را اصلا فراموش نکنید و پشت گوش نیندازید.
استفاده از محافظ موم را فراموش نکنید و از واجبات بدانید.
به این نکته هم توجه کنید که نحوه تمیز کردن سمعک های داخل گوش و بیرون گوش متفاوت از هم می باشد. تفاوت اصلی قالب گوش است که معمئلا از لوسیت یا سیلیکون ساخته می شود. در این قسمت از سمعک هیچگونه وسیله الکترونیکی وجود ندارد؛ در نتیجه تمیز کردن آن آسان تر خواهد بود. یکی از راه های نظافت قلب های گوش سمعک استفاده از اسپری های ضد عفونی کننده مخصوصی است که برای این منظور ساخته شده اند، میتوانید به راحتی به وسیله این اسپری ها قالب گوش سمعک را تمیز کنید. اگر سمعکی که استفاده میکنید از نوع سمعک های RIC یا RITE باشد نباید از این اسپری ها استفاده کنید چرا که در قالب گوش این سمعک ها نیز وسیله الکترونیکی وجود دارد. در این حالت معمولاً یک محافظ موم متحرک برای محافظت از وسایل الکترونیکی وجود دارد و متخصص شنوایی سنجی شما می تواند به شما نشان دهد که در صورت لزوم چگونه آن را تعویض کنید.
نکات مهم در مورد گذاشتن باتری سمعک
یکی دیگر از نکات اصلی در نگهداری و نحوه صحیح استفاده از سمعک توجه ب باتری آن می باشد. اگر میخواهید مشکلی در سمعک و گوش شما ایجاد نگردد توجه به باتری از واجبات است. از جمله مواردی که باید در مورد باتری سمعک در نظر بگیرید عبارت اند از:باتری را به هیچ عنوان در سمعک رها نکنید.
باتری را همیشه تمیز و خشک نگه دارید و از خیس و مرطوب شدن آن جلوگیری کنید.
باتری را به هیچ عنوان در گرما یا سرمای شدید نگهداری نکنید.
به هیچ وجه باتری های قدیمی را آتش نزنید، زیرا این کار سبب منفجر شدن آن میگردد.
باتری ها را از دسترس کودکان خارج کنید چرا که ممکن است آن در دهان خود بگذارند.
دقت کنید که باتری بایدبا سمعک شما تناسب داشته باشد و باتری های سمعک در چهار سایز مختلف ساخته می شوند که به صورت رنگی کد شده اند. علت رنگی بودن آ«ها کمک به شما می باشد تا به راحتی بتوانید باتری متناسب با سمعک خود را تشخیص دهید.
رنگ باتری های سایز 10 زرد می باشد.
رنگ باتری های سایز 13 نارنجی می باشد.
رنگ باتری های سایز 312 قهوه ای می باشد.
رنگ باتری های اندازه 675 آبی می باشد.
برای طول عمر بیشتر سمعک و باتری آن چه اقداماتی لازم است؟
نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که در صورت استفاده متوالی از باتری سمعک، باید هر چند روز یکبار باتری را عوض کنید. با توجه به این امر باید از روش های خاصی برای بالا بردن طول عمر باتری استفاده کنید.بعضی از این روش ها شامل:
خیلی سریع بسته پلمپ شده باتری را باز نکنید، چرا که باتری به محض تماس با هوا فعال میشود و شروع به استفاده از انرژی می کند.
نگهداری درست از باتری ها را فراموش نکنید، باتری های استفاده نشده را در جای خشک و خنک نگه دارید زیرا دما و رطوبت زیاد ممکن است عمر آنها را بسیار کوتاه کند.
پیش از تعویض باتری حتما دستان خود را بشویید، چرا که چربی و کثیفی یکی از دلایل اصلی در خراب شدن سمعک به حساب می آیند.
شب ها در باتری را باز کنید زیرا زمانی که از سمعک استفاده نمی شود، باز کردن درب باتری، میزان تخلیه باتری را به حداقل می رساند.
تاریخ انقضاء باتری را بررسی کنید. مسلما شما میخواهید تعدادی باتری اضافه برای اطمینان خاطر خود در دسترس داشته باشید، اما به خاطر داشته باشید حتی باتریهای باز نشده نیز خراب میشوند، بنابراین باید متناسب با نیاز خود آنها را خریداری کنید.
مارکهای مختلف را امتحان کنید. این کار به شما کمک میکند ارزیابی کنید کدام مارک با سمعک شما بهترین و طولانیترین عملکرد را دارد.
برای افزایش طول عمر سمعک حداقل 7 عامل موثر زیر را بررسی کنید:
نحوه تمیز کردن
جایی که از سمعک استفاده میشود.
نحوه نگهداری سمعک
سبک سمعک
فیزیولوژی بدن فرد
نیازهای شنیداری منحصر به فرد
سمعک ها را هر چند وقت یک بار باید سرویس یا تنظیم کرد؟
بهترین زمان برای تنظیم سمعک، حداقل هر شش ماه یکبار است. اما اگر با هر یک از موارد زیر مواجه شوید، باید برای تنظیم مجدد به پزشک خود مراجعه کنید:شنیدن صداهایی شبیه سوت در گوش
نوسانات حجم صدا
کاهش شنوایی
درد یا ناراحتی در گوش یا اطراف آن
نگهداری و مراقبت از سمعک
از سمعک خود در برابر آلودگی محافظت کنید.از سمعک خود در برابر رطوبت محافظت کنید.
دستگاه را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.
از تماس سمعک با اسپری مو خودداری کنید.
مراقبت صحیح از سمعک را بیاموزید.
سمعک خود را در مکانی امن نگه دارید.
برای کلیه تعمیرات دستگاه، از یک متخصص کمک بگیرید.
منبع: راسخون
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}